Super østenvindsflyvninger

Frygten for en varm østenvind var helt ubegrundet. Duerne kom naturligvis med størst hastighed i den vestlige side af konkurrenceområderne. Det er vi slet ikke vant til, og det gav da også helt nye navne i toppen og flere af stjernenavnene i den modsatte ende.

I min egen sektion 32 faldt begge sektionsvinderne i Aabenraa henholdsvis hos Fritz Lemhøfer of Walter Dall. Stort tillykke til Jer.

Regionsvinderne faldt begge i Esbjerg ved Poul Erik Hansen 027 og Per, Vagn og Bent 027. Også Stort tillykke til Jer.

I nord var der regionsvindere til Jørgen W Andersen 172 og Peter Mikkelsen i 075. – Stort tillykke.

I Region Øst var vindens indflydelse noget anderledes end i Jylland. Det gav helt anderledes hastigheder, men til gengæld var der ikke de store spring i tophastighederne. Jeg lægger især mærke til, at Erik Henriksen, som har en del børnebørn på ”255” vinder sportsflyvningen i sekt. 11 netop med én af disse børnebørn. Han har imidlertid to på engang, så han må være favorit til at vinde ugens afd. I MVL-cup.

I sektion 33 lægger jeg mærke til, at flere slag fra Horsens placerer sig i front på begge flyvninger, det er der ellers ikke belæg for i denne vind, men ganske flot. Bente & Steen i 055 vinder sportsflyvningen i denne sektion. Det ligger de heller ikke til, så rigtig flot. Er det måske det brede slip, der igen åbner op for lidt overraskende resultater?

I sektion 53 scorer Bjarne & Kurt i 086 1512 mpm som overlegen sektionsvinder på den åbne flyvning.

I sektion 41 er det også helt befriende at se sektionsvindere i den vestlige del ved Andreas Andresen og N&NC Schmidt.

I sektion 31 vinder HC Klitten 171 begge flyvninger, og det skal indbringe ham ”Ugens Rose”.  Stort tillykke til dig.

I Viuf gik det rigtig godt på alle flyvningerne. Jeg husker i gamle dage, da vi fløj i sektion 33, var vi temmelig nervøse lørdag morgen, for en østlig vind krævede næsten, at vi hentede en sektionsvinder. Det lykkedes også flere gange og i lørdags ville vi også have haft en sektionsvinder. Nu er vi jo i sektion 32, og her har vi det svært. Placeringer som henholdsvis nr. 6 og nr. 8 er da tilfredsstillende. Det var oven i købet med 1-års hunner. Vores unger var med på kapflyvning for første gang, og de klarede de 227 km fint, skønt den høje varme.

Jeg tror, at denne weekends flyvninger har lettet lidt på Antwerpen depressionen.

HJ.