Super stævne i Vinderup.

Når problemer trækkes henover over os, så trækker vi sammen. Dømt ud fra fremmødet, 50 – 60.

img_3413

Svend Juhl Jensen havde igen komponeret et virkeligt godt Vestjysk Brevduetræf. Dich De Leuw med Henrik Meldgaard som oversætter, lavede et godt foredrag om Beyers produkter, som gik over til at handle om, hvilke ting, man skal bruge til forskellige afstande og flyvesystemer. Med god spørgelyst fra publikum blev det virkelig godt. Han fortalte også om brevduesporten i Holland contra i Belgien. Efter hans mening var hollænderne bedst på de helt lange flyvninger, mens belgierne var bedst på de korte og lange mellem distancer. Hollænderne bygger deres flyveprogram langsomt op med stigende afstande, som vi også gør her i Danmark. Belgierne har derimod en fast skabelon af stationer, som flyves nærmest hele sæsonen. Det var egentlig rart at høre. Den belgiske model kendte jeg, men ikke den hollandske, som jo ligner vores en del.

img_3412

Efter foredraget var der en fin frokost, som vi fik lov til at snakke over og få udløst spændingen i lotteriet, hvor man bl.a. kunne vinde gode vestjyske kartofler.

Derefter gennemgik Henrik Meldgaard auktionsduerne.  Det var godt, da de jo kun var der som stamtavler og billeder.

Efterfølgende fungerede Svend Juhl Jensen som en glimrende auktionarius og fik duerne solgt til en fin pris. Den forventede topdue, den bb. hun efter Kannibal 1100 og hunnen fra Filip Norman, blev solgt for 4.100 kr. og indfriede forventningerne. Der var én fra samme familie til 3.000 kr. I alt blev der solgt for 20.200 kr., hvilket er 1683 kr. i snit.

Duerne var blevet transporteret til Holstebro inden fugleinfluenzaen brød ud her i Danmark. De var blevet passet meget fint af Linda & Henning, kunne vi konstatere, da vi kom ud til dem for at hente de købte og i øvrigt bare for at se dem. De levede fuldt op til de flotte billeder(Mark Skovbo Madsen).

HJ.

NB. Jeg købte ingen.(denne gang)