Superfart hjem fra Dresden.

Når vind og vejr går op i ét, så betyder afstanden ikke det store. Med en beregnet hastighed på over 120 km i timen nåede en due fra Team Carstensen i Tinglev hjem til slaget søndag formiddag. Herligt at se.

Der er ingen tvivl om, at marchhastigheden nok har ligget noget over 130 km i timen. Det er så flot en præstation, at jeg ikke tøver med at uddele ”Ugens Rose” til de unge mennesker og selvfølgelig også faderen.

Der var naturligvis også andre duer med høj fart. I Region Nord vinder Ulla & Erling Leth i Karup med 1871 mpm.

Det var godt, at vore løsladere handlede som de gjorde i denne lidt vejrmæssigt vanskelige uge.

Om fredagen havde vi rigtig gode mellemdistanceflyvninger fra henholdsvis Henstedt og Soltau. Ungeflyvningerne gik også fint fra disse stationer, selv om der ikke var så mange med. I nord var Regionsvinderen med gamle duer fra Henstedt, Lars Hansen fra Viborg. Hos ungerne ser det lidt underlig ud, så der vil jeg undlade at kommentere.

I Region Syd skulle flyvningerne jo afvikles med gruppeslip, og med sydvestlig vind vendte vi tilbage til vanlig tilstand i resultatlisterne. John Korsholm nakkede således de 10 første i gruppen. Bente & Steen slog til i sektion 33 med de 4 første. Vinden passer til dem, men i de sidste tre-fire uger har de også gjort det i østenvind, så super flot af duoen i 055. – Det virker imidlertid lidt underligt, at fynboerne ikke kunne udnytte mulighederne bedre, end atter at lægge sig for fødderne af H C Klitten i Middelfart. Torben Mortensen gjorde det ikke uventet godt i sektion 94. I gruppe 4 er der sejr til Sv. Åge Lauritzen i Vejen. Han har haft flere flotte præstationer på det sidste. I sekt. 42 var Bent Th. Pedersen på pletten igen.

Hos ungerne var der nærmest paradeflyvning af Brdr. Brøbech.

På Sjælland oplevede man en langflyvning fra Ørebro, som havde de stik modsatte betingelser end Dresden. Modvinden fik selvfølgelig indflydelse på hastigheden. Regionsvinder blev M Younas i Køge med to duer. På 1082 mpm. Fra Henstedt om fredagen landede regionsvinderen på de gamles flyvning hos Tuncer Sahin i 225 og ungerne hos team Zuferov i 071. Både Sahin og Zuferov har besøgt mig flere gange, så jeg ved, hvor seriøst de arbejder med duerne, så stort til lykke fra mig.

I det nordlige fik jeg set flotte præstationer, især hos M&C, men også hos Arne Porsmose.

I Viufhaven havde vi både flag og champagne fremme. Vores unger skaffede os endnu en sektionsvinder fra Sittensen, og på sektionens sportsflyvning havde vi nr. 2, 3 og 4, kun slået af John Korsholm.

Vi flyver heldigvis igen på lørdag.

HJ.