Superforedrag, lige efter hinanden.

Først fortalte vores DM på sport, Jan Hasselstrøm, 111 på vores sektions forårsmøde. Fire dage senere igen på 227s auktion i Kolding. Det var et helt andet foredrag, Jan, der havde strikket sammen til os. Jeg var betaget af det sidste.

Her fortalte han om forholdet mellem duerne og duemanden. Det var stort. Han fortalte, hvordan han med årene selv havde udviklet sig. Fortabtheden og utålmod havde han lagt på hylden. Det nytter jo ikke noget, at man bliver helt fortabt, når der kun kommer 5 ud af 28 hjem på dagen fra Stendal. Man er nødt til stille og roligt at bygge de for sent ankomne op igen. Vi får jo hvert år sådanne flyvninger, for det meste Osnabrück og Münster.

Hvis duerne har en dårlig dag, så nytter det ikke, at vi også har det. Det er i disse situationer, vi skal vise vores format som duemand.

Ud over disse flotte udlægninger, så fortalte han, at han hele tiden har gået med ønsket om at vinde det hele, for uden et håb og en målsætning, når man det ikke. Derfor har han også købt avlsduer ind fra de øverste hylder. Fortrinsvis fra Jos & Jules Engels, og på det sidste fra M&Cs Gaston Van De Wouwer, og Meldgaards Kannibaal duer. Sidste år brugte han også den nye Black Label serie, og den var nok også medvirkende til det hop op til den absolutte top.

Efter foredraget i lørdags solgte han så 14 unger på auktion. De gik for små 1000 i snit.

Vejret har jo været glimrende de sidste 8 dage, så vi er også kommet i gang med træningen. Duerne er sat på system. De bliver trænet hanner og hunner for sig, så der altid er en mage i reden ved hjemkomsten. Vi startede ved 10 km. og forlængede hurtigt, så vi nu er ude på 40 km. Hunnerne kommer godt og hurtigt hver gang. Det er en ren fornøjelse, hvorimod hannerne har svært ved at holde ved hinanden, så der kommer altid 4-5 ét års senere hjem, og én ad gangen. To af dem er altid bagefter, hvorimod de andre kun har været bagud én gang. Det er lidt irriterende, for der går for længe, inden hunnerne kan tages fra.

Derfor har jeg også brugt CMK i drikkevandet i træningsperioden. Det skulle hjælpe med at få musklerne i orden hurtigt efter. Det er der nogle af hannerne, der har nydt godt af. Vi skal jo ikke flyve kapflyvning på lørdag, men når vi endelig går i gang næste lørdag, så er det ud på 227 km. Det er lidt barskt, men sådan er vilkårene i sektion 32, som er meget lang.

Vores træninger de sidste par gange har ligget på 40 km. Det får de nok én gang mere, og så skulle de gerne ud på 80 km et par gange i næste uge, men hannerne skulle gerne blive lidt bedre til at følges ad, ellers bliver de to gængse nok holdt tilbage til senere, for de bliver bare helt ødelagt, hvis de fortsat skal flyve alene.

Jeg er gået i gang med at bruge Black Label. De får en blanding af diæt og enkemands.

Med mit indkøb af 4 unger fra Jans samling, i lørdags, så er jeg nu oppe på 27 unger. Jeg har fravalgt to af mine egne unger, så antallet kommer nok nede på 25.

HJ.