Supervejr til duerne.

Så blev vinteren pludselig atter lun. Det har været let at mærke på duerne. Hunnerne er begyndt at kigge til hinanden og hannerne virkelig på stikkerne.

Det var min mening at parre midt i februar, men dette vejr gjorde en ændring, så midt i ugen lod jeg enkehunnerne løbe hen ad fodergangen til hannerne, og denne gang for at forblive der til ungerne er overstået.

???????????????????????????????

Avlshunnerne har ikke gået sammen med flyvehunnerne, men i ét af ungerummene. De kan ikke flyve frit, og flyvehunnerne har været ude hver anden dag for at motionere. Jeg bar dem hen én ad gangen. Der er 6 par avlsduer, så det er til at overkomme. Desuden er der flere nye avlshunner, og det er rart lige at mærke deres tilstand. De er kommet til et nyt sted, og det kan godt ændre på en due. Det følte jeg ikke var tilfældet for mine, og de har prøvet at være inde ved deres hanner før, så det var problemløst. De kom dog ind til hannerne dagen før flyvehunnerne. Jeg skal gerne have æglægningen til at passe sammen, så jeg kan lægge første kuld æg i avlsslaget ind til flyveduerne. Jeg har næsten hvert år oplevet, at avlsduerne er en dag eller to længere om at komme med æg, end det er tilfældet i flyveslaget. Det hele gik glat og helt uden stress hos mig.

Nu glæder jeg mig til næste weekends samvær i Brædstrup. Specielt fredag aften, som sidste år var en virkelig god oplevelse. Lørdag er også auktion over duer fra nogle af de stærkeste danske slag. Jeg har kigget lidt på duerne, og jeg må indrømme, at jeg er en hel del imponeret over de duer, som er med. Det er virkeligt fra toppen af kransekagen på de enkelte slag.

Jeg gjorde dog et ekstra stop ved duerne fra Meldgaard & Jeppesen. Det er ganske enkelt helsøskende til min regionsvinder fra Wúrtzburg – endags. Jeg har ikke set dem før, men de skulle være helt ens med min. De to hunner har fløjet godt, men den ene er blevet stærkt lesbisk, og den anden lettere vingeskadet, så derfor er de taget ud af flyveslaget. For nogle år siden købte Henrik og jeg sammen to unger efter topduen ”Cognac” hos storslaget Filip Norman i Vestflandern. Dette slag har specialiseret sig i endags langflyvninger, og trods beliggenheden helt ud til Vesterhavet, har man vundet mange mesterskaber. ”Cognac” har været den helt store stjerne og bl. a. været nationalvinder.

Hunungen i vores køb var utrolig lækker og meget velbygget. Hun blev parret med én af Dino & Henriks Kannibal hanner nr. 1100. Det har givet en stribe af gode duer. Ud over min regionsvinder har jeg også haft en søster på avlsslaget, hvor hun bl.a. har avlet én af mine es. due hanner i 2015. I Aabenraa er en bror ”171” virkelig topflyvende og med i es. Due toppen i 2015.

Der er virkelig muligheder i de to hunner i auktionen lørdag formiddag.

???????????????????????????????

Her lige min regionsvinder kort efter hjemkomsten. Ud over denne præstation, var hun også min første fra Gotha, vinder i forening og nr. 31 i sektion, fra Dresden vinder i forening og nr. 5 i sektion. nr. 2 es. due i DdB på langflyvning. Alt sammen i 2015.

HJ.