Svær tid for os.

Som I nok alle ved, så bor Tommy nu i et Bofællesskab i Kolding. Han har en fin lejlighed der, og arbejder, når alt er normalt, på et beskyttet værksted i den sydlige del af Kolding. Han er glad for at være der, men for ca. 4 dage siden blev han erklæret positiv ved coronatest nr. 2.

Det betyder, at han skal være isoleret i sin lejlighed til efter nytår. Det er synd for ham, for han er normalt meget udad vendt. Værst er det nok, at han ikke må komme hjem til os juleaften. Evnesvage har generelt ikke nogen rationel tænkning, og har yderst svært ved at forstå og acceptere situationen. Vi må heller ikke besøge ham, og har nærmest smuglet gave ned til ham.

Vi taler dog dagligt med ham via telefonen, og han har nu accepteret det.

Og så til duerne. Dem har jeg snart arbejdet med 67 år, og jeg må nok indstille mig på, at mit fortsatte virke i denne skønne sport, nok ikke kan fortsætte så mange år. Jeg har haft meget stor glæde ved at være med, og jeg har også vundet meget mere, end jeg som dreng drømte om at opnå. Derfor har jeg også besluttet mig for at arbejde på noget, som kunne være meget spændende og mere interessant end den daglige gænge.

I har nok fornemmet min specielle interesse for de, for Danmark, ikke så kendte Van den Bulck duer, og nu er jeg nået dertil, at jeg i stor grad vil koncentrere mig om disse duer i Avlen. Derfor besluttede jeg mig for at afhænde de avlsduer, som jeg ellers havde indkøbt til avl, så der bliver plads til Van Den Bulck duerne. Det drejer sig om otte duer, som nu er med i juleauktionen hos M&C Hansen – i Del 2″. Det er både duer, som har givet mig gode resultater, men også nogen, som jeg købte i foråret, og som jeg ikke har nået at arbejde med. Der er kun én med dansk fodring, og den vil jeg her godt slå et lille slag for. Den sidder i kat. nr. 8 og er en blåbroget han, som kun har avlet hos mig. Det har den til gengæld gjort fortræffeligt. jeg har selv avlet ham på en søn fra Meldgaard & Jeppesen. Den var ud af “Mephisto”, en topflyver hos dem og i øvrigt ren Van der Wouwer. Moderen var én af mine gamle top-hunner af det gamle Flor Engels blod. – Tilbage til kat. nr. 8. Der står om ham, at han har avlet flere gode kapflyvere med den grislede Thoné hun i kat. nr. 2, men han har også sammen med en hun fra det gamle 255/Engels – blod avlet fremragende. Bl.a. 227-19-191, som i sommer lavede følgende resultater:

1. sektion fra Minden og nr. 2 i Regionen – mod ca. 1800 duer.

5. sektion fra BREMEN – Her var han den eneste jeg fik på dagen.

5. sektion fra Hannover

8. sektion Halstenbek.

Rede søsteren 192 var også stærk, når det gjorde ondt og var 12. i sektionen fra den onde UELZEN. Her var hun også den eneste på dagen. To andre søskende var også godt med på flyvningerne, og til næste år er der indsat to årgang 20 på flyveslaget.

Jeg tror, “Barnebarn Mephisto” kan gøre gavn på rigtig mange slag.

Som lovet, så lidt om dagsordenen til vores kommende Repræsentantskabsmøde i DdB. Jeg havde forventet, at udskiftningerne i HB ville betyde en noget anderledes dagsorden, end vi har været vant til i flere år. Vores organisation er skrumpet, nærmest hvert år, og vi får ikke mere de tilskud, som vi har arbejdet med i mange år. Medlemstallet er faldet, og vi kan faktisk ikke inddele os i de rammer, som vi har haft i flere år. En nytænkning har derfor været stærkt påkrævet, og jeg vil gerne rose HB for at se nødvendigheden af handling i situationen. Hovedsagelig drejer det sig om sektionsgrænser og kapflyvningsplanen. Så vidt jeg kan se, så er de fremkomne forslag godt gennemtænkte, og vil gavne udviklingen i konkurrencerne. Nu er sådanne forslag det rene krudt for flere sportsfælder, og nogle vil sprutte som livlige lynkinesere. Det kan ikke undgås, for nogle vil miste den lille beliggenhedsfordel, som de har haft i en del år. Det er garanteret ikke for at genere disse sportsfæller, at HB prøver at lave andre rammer. De er nødvendige, og når nogle foreninger foreslår, at HBs forslag udskydes til næste, så er det kun for at udskyde pinen, og der har jo også været god tid til selv at komme med forslag. Jeg vil foreslå, at de foreninger, der føler sig lidt “røvrendt” fyrer deres krudt af d. 31. dec.

Jeg er personligt stadig ked af, at Osnabrück ikke blev fjernet fra kapflyvningsplanen, men nu kan den så passende ryge i luften d. 31 dec.

Ellers synes jeg, at HBs forslag er fint. Jeg vil glæde mig meget til at deltage på den korte mellemdistance. Selve afviklingen af den, vil kunne give os et indblik i, hvordan vi i fremtiden kan afvikle opsamlingspladser til den voldsomme udgift, vi i dag har med dem.

Åh, ja summa summarum! Vi skal bakke op om vores ledelse, være klar til at arbejde med.

I morgen er det juleaften, nok ikke det samme for mange af os, men jeg vil benytte lejligheden til at sige tak til mine trofaste læsere og ønske Jer en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

HJ.

NB. Jeg har i eftermiddag set et show af M&C på facebook. Det er ganske enkelt helt fremragende – se det. De sætter et flot punktum for året. – Jeg vil gerne sige tak for Jeres helt suveræne indsats ikke bare for Jeres egen auktioner, men samtidig for brevduesporten i Danmark. Rigtig mange julehilsener til Jer.