Svær tid lige nu.

Jeg ved ikke, om jeg kan skrive det, der nu følger, men jeg prøver. I sidste uge havde jeg ikke energi nok til at lave en beskrivelse af flyvningerne, men det vil jeg for denne uge. Jeg tror I ved, hvorfor min energi ikke slår til i øjeblikket. Tommy er i voldsomme problemer. Han bor i øjeblikket i sin lejlighed på Bofællesskabet i Bramdrupdam, ca. 8 km. fra os.

Her i det første halvår af 2021 er hans kroniske sygdomme brudt ud i lys lue. Det gælder især hans leukemi og leverbetændelse. Han har været indlagt på sygehusene i Kolding og Vejle og haft flere ambulante besøg i OUH i Odense. Lægerne gør naturligvis hvad de kan for at finde en behandling, der kan hjælpe ham bedst muligt, men Tommy forstår ikke helt situationen, og er efterhånden meget modvillig overfor stik og hvad der i det hele taget kan gøre ondt. Det gør ham til en besværlig patient ikke mindst for sygeplejerske på sygehusene, men også for personalet på bofælleskabet. Han acceptere stort set ikke blodprøver, med mindre jeg er der. Det har jeg så også været. Hver formiddag, hvor det meste foregår, har jeg været ved ham. Først og fremmest for at trøste ham, holde om ham, nedtone hans ukvemsord mod den behandlende person osv.

Vi har også haft mange hyggelige ture sammen, når vi med handicap bus har været til behandlinger på diverse sygehuse. Han kan meget godt lide at køre med disse busser, og jeg har naturligvis været med hver gang.

Han bliver i øjeblikket behandlet med kemo i tablet form, og noget kunne tyde på, at det hjælper ham, så lidt håb forude. Jeg håber, at han ikke forstår situationens alvor, men ind imellem fortæller han dog: Far, jeg er meget bange! Så jeg ved ikke rigtigt, og nogle gange udtaler han sig langt mere modent og begavet end nogen sinde før. Rart nok, men nok lidt for sent.

Jeg er naturligvis glad for, at jeg  har kunnet være hos Tommy, når der har været brug for det, men må nok også erkende, at det til tider har slidt min energi i trevler. Det er naturligvis gået ud over vores duer, som ikke har fået den rytmiske pasning, som jeg vanlig yder. Al træning af såvel gamle og unger har været indstillet, og min til stede værelse på hjemmesiden har været lidt sparsom ind imellem. Jeg har dog nogle holdninger og meninger om vores sæson 2021, men den vil jeg vente lidt med, til jeg har energi til at uddybe den godt nok.

Jeg kan dog ikke klage over de resultater, som duerne har opnået. Specielt de ét års, og ikke mindst mine nye Van Den Bulck har vist flotte takter.

Tja! Det er gået stærkt, men han deltager stadig i “debatterne”, og han sender cola med mig til sektionsvognmanden, når han henter duer fredag aften. Han skal jo have noget til sine pauser. Han vil også vide, hvilke flyvninger, der skal indleveres til, og han vil også vide, om vi har “nakket” især Michael Th. og Holger. Det lykkes da heldigvis ind imellem.

Og så lidt om weekendens flyvninger. Først om de korte mellemdistancer. I syd fløj vi fra Garlstorf, og jeg må erkende, at vi er magtesløs overfor Meldgaard slagene i Aabenraa. De er ganske enkelt i en klasse for sig. Jeg vil ikke udspecificere resultatlisten, det kan I selv gøre. Deres styrke er så voldsom, at jeg nok ikke har oplevet noget lignende i min snart 70 årige karriere i brevduesporten. Jeg kipper med flaget og sender et stort tillykke til Dino og Henrik, og det synes jeg, alle skal gøre. Lad os få accept, når det lykkes for nogle af vores kammerater.

Jeg har også fået øje på Mark Skovbo, som igen laver toppræstationer på den korte mellemdistance. Hans Van Den Bulck duer har så sandelig hævdet klassen. Også M&C Hansen viser stor styrke med mange duer i front. Stort tillykke til disse kammerater, som også underholder os om vinteren. Regionsvinderen i nord landede dog i Ringkøbing hos Bjarne Nielsen. Også stort tillykke til dig Bjarne. I øst fik man virkelig smagen af Bremen i modvind og varme. Sikke en sværhedsgrad – imponerende som duerne alligevel klarer sig. Regionsvinder: Peter Godtfredsen 087. Sort tillykke

Så må vi heller ikke glemme, at vort langflyver folk for første gang forsøgte sig med landsflyvning fra Paris, og så slap de oven i købet ret godt fra det. Det blev en kæmpe oplevelse for  Jan Rasmussen 207. Landsvinder og 17 hjemme af 25 talte jeg det til i går. En super præstation Jan, og du har virkelig lov til at kalde dig specialist på området. Peter Petersen i Frederikshavn havde due hjemme som nr. 7 i landet – over 1100 km. Det er virkelig kanon. Det lykkedes også at få én hjem i vores forening. KE. Kristensen klokkede i går eftermiddag, så vi får sikkert kage til kaffen i aften i klubhuset.

I Viuf fik vi lidt af en skuffelse på den korte mellemdistance fra Garlstorf. Med vinden taget i betragtning, burde vi nok have haft due 5 min. før. De kom imidlertid i en lind strøm, så vores unge duer skal være tilgivet.

Nu ser vi frem til næste weekend, hvor vi nok nøjes med at sende i sektionen.

HJ.