Svære odds for flyveplanen.

Både vejret og sliptilladelser driller en hel del i år. Man kan dog glæde sig over at weekenden bød på de bedste Osnabrück flyvninger i mange år. Jeg deltog ikke selv på andet end sektionsflyvninger, så jeg kunne sidde stille og følge med i de andres kamp. Desværre blev Karlsruhe nok lidt vanskelig, men jeg skal ikke kloge mig på det ud over at konstatere: De virkelig seriøse kunne lave gode resultater. Der var nok nogle af de, der selv regner sig for specialister, der fik en mindre gode oplevelse. Sådan er brevduesporten også.

Jeg kan dog konstatere, at familien Brøbech stadig ved, hvordan man gør det. Racing Team CMN viste det også. Flere af de stærke slag i Nordjylland formåede det, mens ny stjerne på himlen Jan & Frederik Steen Hansen i Esbjerg vandt landsflyvningen. Stort til lykke med det.

Fra Osnabrück oplevede vi flotte resultater i Esbjerg, hvor flere duer forcerede over vandet. Det gjorde To duer fra Viktor Degn i Hvide Sande også, og disse præstationer  gav regionsvindere i både nord og syd. Vinden var dog ikke lige til at gøre det, men den korteste vej er altid den hurtigste, det kræver blot nogle meget gode duer og deres mod. – Skønt at opleve det og stort til lykke til Jer i vest.

I vort eget sydjyske område var der igen super flotte præstationer til vort eget medlem, Michael Hansen, som nappede sektionsvinderen på både Osnabrück sport og Karlsruhe langflyvning.Han er normalt stærk hvert år, men i år lykkes det det helt fantastisk – én af landets dygtigste udøvere.

Alle vores duer var således på vingerne fra Garlstorf – 264 km. Det var godt for dem efter sidste uges store vanskeligheder for de fleste af dem. Vores største talent i år er 1010 fra 255-linjen. Bort set for sidste uge, hvor hun først ankom næste morgen, så har hun været første due på sportsflyvningerne lige siden vi startede. Hun genindtog pladsen i søndags og blev nr. 11 i sektionen. Disse flyvninger blev som sædvane totalt domineret af Aabenraa Meldgaard & Jeppesen vandt den åbne og sporten af Uwe Thomsen.

Vi får mere g mere sommer og meget varmt vejr, og så lyder planen på flyvning fra Bremen i næste weekend. Østlig vind sandsynligvis og mange forskellige slip. Det lyder som noget, mange nok viger fra, men lad os nu se, om vinden ikke kunne snige sig om i det vestlige hjørne.

HJ.