Til tider voldsomt regnvejr.

Tja! Der var lidt vådt i Aabenraa i går eftermiddag. Heldigvis var faciliteterne omkring finalen i DAPIRACE ganske gode med boder, tombola, spil, mad, øl, vand og ganske flot underholdning af en musikalsk duo.

Vandet var derfor ikke det store problem for os 5 – 600 forventningsfulde brevduefolk. Der var orientering om vejret for duerne på vejen hjem fra Göttingen. Helt op til Hamburg havde de flot vejr at flyve i og en sydvestlig vind. De sidste 100 km var dog ganske våde og ikke mindst i Aabenraa. Derfor stor spænding om duernes evner til at løse opgaven. Der var 750 til start, men vejret tillod ikke hjemkomst i større flokke.

Kl. 14.15 ankom de to første i en kraftig regnbyge. De var drivvåde og satte sig også i ly imod slaget. Det var ikke let for slagpasser at få liv i dem. Det lykkedes dog til sidst, så de kunne komme ind og blive registreret, dog med 3 minutters mellemrum. Hastigheden var 1255 mpm. Ganske imponerende i det vejr, men de har sikkert fløjet med rimelig stor hastighed op til Hamburg. Der kom efterhånden flere. Alene eller to sammen. Nogen gange 3 eller 4 sammen. De droppede dog ikke ned på slaget i en lind strøm, men 96 duer holdt dog over 1000 mpm.

Der var intenst stirren fra folket resten af eftermiddagen. Først efter kl. 18 var præmierækken udfyldt, og inden mørkets frembrud var der 316 duer hjemme. I mine øjne en superflot præstation af duerne, og de fortsætter også med at komme her i formiddag.

Det var måske det barske vejr, der gav norske duer på de to første pladser. Der var så dansk, så hollandsk og mange andre nationaliter iblandt de 50 første. Der var dog beskæmmende få danske duer imellem de 50 første. Man kan nu gå ind på hjemmesiden og se duernes stamtavler, og på det område er de danske stamtavler langt i front.  De fleste udenlandske stamtavler, er generelt noget pjask. Det skyldes sikkert vores BS- stamtavler i Danmark. Ved den efterfølgende auktion over duerne på M&C er gode stamtavler virkelig betydningsfulde.

Ellers igen et fremragende arrangement i Aabenraa. Vi glæder os hvert år til denne dag, og så kan vi bare håbe på, at de til næste år undgår de store tab af duer i starten af træningerne.

HJ.