Tja! hvilken en morgenstund!

 

Jeg kan huske nøjagtig for 50 år siden. Jeg havde forladt Vejle Boldklub for at blive spillende træner for Alminde-Viufs fodboldafdeling.  Vi havde vundet alle træningskampene med det bedste hold, og nu skulle vi spille den første turneringskamp. Jeg vågnede til et gigantisk snevejr nøjagtigt som i dag, og som dengang, ikke forudset af meteorologerne.

Er det de forudsigelser, vi skal leve med resten af sæsonen! Så bliver det igen et vanskeligt år. Det er allerede startet vanskeligt. Træningsvejret har været mindre godt, og mange er ikke nået så langt. Sektion 33 fløj sin første sektionsflyvning her i weekenden, eller rettere dagen før på grund af vejret. Det gik vist nok fint. Vi skal starte næste lørdag fra Quickborn – 207 km. til Viuf.

Vi har trænet 8 gange, men er kun nået ud på 35 km. Vi skulle gerne have et par gange på 80 km. Heldigvis har vi alle duerne i behold. Vores helt store stjerne sidste år, 162, regionsvinder fra Würzburg og 2. es. due på lang, kom i efteråret til skade med sin vinge. Det gik i orden i løbet af vinteren, men her ved træningsopstarten har vi bemærket, at hun trækker lidt på vingen, når hun har været med. Hun er specialist på de lange flyvninger. Foreløbig har vi stoppet med at tage hende med på træningerne, og så må vi se…

162

Det er godt nok et handicap for vores slag, men hun kunne jo også være taget af en høg. Vi må kigge fremad, og både Henrik og jeg har hver 3 dejlige unger, søskende til hende. Jeg har også to skønne unger efter hende.

Så er vores unger også begyndt at flyve rundt. Den første uges tid gav vi dem lov til at gå på græsplænen for at vænne dem til omgivelserne. Jeg tror de hyggede sig, men de fik også ondt i maven efterfølgende. Nogle af dem mistede ædelysten. Dem gav jeg en nogle BelgAmco piller, som jeg havde fået med hjem fra Belga De Weerd på vores bustur sidste år. Jeg burde nok have givet dem alle, men jeg har i øjeblikket ikke BelgAmco i pulverform. Det er, efter min mening, bedre end 4 i 1 mix, som duerne i øvrigt ikke gerne tager, hvad enten det er på korn eller i vand. Hele ungeflokken ser nu godt ud, men de bliver også holdt fra græsplænen.

I min forening lavede vi i lørdags en tænkt kapflyvning fra Padborg. Vi medbragte hver to duer, som blev kørt ind i systemet til en Padborgflyvning. Vi tog dem med hjem igen og lod dem komme over antennen på et passende tidspunkt. Vi bragte vores boks til klubhuset igen om eftermiddagen. Det fungerede fint for alle medlemmer med undtagelse af én, så vi er alle næsten klar til start næste lørdag.

HJ.