Træning, træning…

Alt drejer sig om træning i disse dage. På lørdag skal flere sektioner i gang med flyvningerne. I sektion 33 var man endog i gang i lørdags med stor succes til Johs. Markussen, som besatte rigtig mange af de øverste placeringer. Efter sidste sæsons store problemer med sygdom blandt duerne, så stort tillykke til Johs. og velkommen tilbage.

Mange har sikkert været skræmt af det kolde vejr og er blevet hjemme med duerne. Hvis man har kunnet vente til op på formiddagen eller til om eftermiddagen, så har duerne haft fra 5 til 10 grader at flyve i, og det er ganske udmærket. Ja, endog efter mine erfaringer særdeles godt. Duerne får jo ikke højere grader at blive sluppet i de næste mange lørdage, og heldigvis. Skulle varmen indfinde sig, så slæber den også østenvind, dis og atmosfærisk uro med sig.

Her i Viuf har vi været i gang de sidste små tre uger, og duerne har fået 16 træninger. I denne uge to gange 80 km. fra grænsen, og så slutter de lige med en tur på 40 km i morgen, inden de skal indleveres til kapflyvning fra Quickborn – 207 km. Det er gået fint. Ingen af duerne har været ude at ”sejle”. Det skyldes nok vores flittige arbejde med ungerne sidste år.

???????????????????????????????

På træningerne kniber det med pladsen i sputnikken. Her er det hannernes ankomst.

Ungerne er ved at gå på vingerne, så inden for den næste uges tid drejer det sig om, at få dem rigtig i luften alle, så vi ikke har taghængere iblandt. De er ude om eftermiddagen, men så snart de begynder at vise tegn på at ville ”trække”, så får de flyvetid om morgenen. Vi har ungerne i to slag. De ældste 22 er for sig selv, og det er dem, der er ved at komme gang i nu. De tyve yngste er først ved at komme ud af slaget nu, og det får de fred og ro til. Ikke sammen med de ældste. Vi fodre dem lidt tyndt med Gerry Plus, så de ikke bliver for klumpede, inden de skal i gang med at flyve.

Vores er sat på system. Hunner sidder eller nærmest ligger bag tremmer dag og nat og bliver lukket ud for en lille flyvetur 10-15 min. hver morgen og aften. De kaldes ind med det samme, de er landet og bliver fodret og vandet, inden de igen indtager pladserne bag tremmerne. Det samme sker for hannerne, som kommer ud for en flyvetur efter hunnerne. De kommer dog ikke bag tremmer. Når vi er kørt på træning, så er hunnerne blevet sluppet først med 10 min. til hannerne. Det er hunnerne, der flyver den hurtigste tid næsten hver gang, og det bliver helt sikkert også dem, der laver de fleste præmier til sommer.

Tiden er også inde til at holde et meget skarpt øje med duerne hver gang, der er handlinger på slaget. Deres afføring skal lige have et kig hver morgen. Er den ikke i orden hos én eller to af dem, så skal den ikke med på træning, før det igen er i orden. En BS – pille til den pågældende vil være en god idé. Det kan også hænde, specielt her i starten, hvor der ikke er blade på træer og buske, at duerne flyver en smule imod på turen hjem. Man ser det ved, at duen piller sig meget i brystet og ikke holder den ene vinge tæt ind til kroppen. Så skal den naturligvis også have et hvil.

Til flyvningerne på lørdag bliver vejret nok lig den sidste uges vejr, så er duerne veltrænede, bør de af sted. Held og Lykke med det.

HJ.