“Tre Hvide Duer”.

Av! for en kold, men solrig påske. I dag er vejret helt anderledes med lidt finregn og dis, men meget lunere. Hvilke ad disse vejrtyper er bedst til en lille træningstur med duerne, for vi skal jo snart til det. I går nåede vi da op på en 5-6 grader og vinden var i vest. Det kunne godt gå an, så Tommy og jeg kørte en lille tur med de hanner, der ikke skulle made unger på gulvet. 3 km. mod syd, og det gik fint. Kan det nå at blæse lidt op i dag, så disen helt forsvinder, og det ellers kan holde tørvejr, så kan det også lade sig gøre i dag. Vi har dog ikke pakket endnu.

Jeg har valgt min ungetaktik. De sidste kom ind i det store ungeslag i går. Så er der 32 i slaget, som i øvrigt har 72 siddepladser. De næste hold skal så ind i ungeslag 2., hvor der er 60 siddepladser, men disse pladser skal de dele med en lille flok enkehunner og så ”255” med frue. Jeg satte lige en enkehun ind i dette slag her til morgen, og 255 gjorde gevaldig kur for hende, som har været adskilt fra sin han nogle dage. Det blev imidlertid for meget for fru 255, som røg direkte i totterne på den indtrængende hun. Det var et kosteligt syn, for denne hun gjorde modstand og pludselig blandede 255 sig i affæren. Det skulle han imidlertid ikke have gjort, for han endte ret hurtigt på ryggen. Det kunne han ikke lide og vraltede så over for at ruge på de ubefrugtede æg.

“Tre Hvide Duer” – Lige eftter morgenfodringen var disse tre fløjet op i reolen og sad på denne måde. Jeg havde held til at hente kameraet i tide. De to længst til højre er redesøskende efter sektion 32’s suveræn bedste es.due i 2011 “Regionalen” – 485. Hun har været parret med en han efter vores Geerinckx-duer. Duen til venstre er heller ikke uden forhistorie. Han er helbror til den meget brogede unge, som fløj sig ind på 6. pladsen i finalen ved MVL-cup sidste år. 

Jeg skal imidlertid af med rigtig mange af de unger, der bliver madet på gulvene i øjeblikket, så det bliver i første omgang ikke tale om så mange til ungeslag to. Tommy har været hjemme her i påsken, og han tabte næsten mund og kæbe, da han første gang så hele 4 meget brogede unger i ungeslaget. Det er meget stort for ham. Det er specielt duerne fra Jos & Jules Engels samt Luc, Jürgen & Bart Geerinckx, der har det familiære ophav for brogede duer. Når disse stammer krydses, så kan meget brogede duer fremkomme, men deres kapflyvningsegenskaber er også i top. I det hele taget fungerer al krydsning med Flor Engelsduer. Når man tænker sig lidt om, så er det vel også såre logisk. Når man krydser stærkt flyvende og samtidig indavlede stammer, så er chancerne store for topresultater. Det er også grunden til, at jeg har ofret ret meget på indkøb af De Rauw-Sablon duerne. De er virkelig ind og linjeavlet samtidig med, at de har vist stort kapflyvningspotentiale.

Jeg er blevet meget begejstret for at bruge multimineral/vitaminproduktet All-In-One fra Meldgaard Engros. Jeg startede lidt med det sidste år, men i år har jeg haft lejlighed til at bruge det i hele avlssæsonen. Jeg hælder blot et lille bæger af produktet i fodertruget, inden jeg fylder op med korn. Når duerne er færdige med kornet, bliver de ved truget for at tage mineralerne. Truget er stort set tømt, når jeg skal fodre næste gang, hvor jeg gør nøjagtigt det samme. Meget velopmadet unger med en meget fin afføring til følge. Hvis ikke, du allerede har prøvet det produkt, så skulle du gøre det, og dette være ikke skrevet for tækkes alle drengene hos Meldgaard Engros. De har bare et unikt produkt her.

HJ.