Uf! Høgen sidder og ser på mig.

Den sidder på vores redskabsskur, ca. 20 m. fra, hvor jeg sidder og skriver. Jeg har en luftbøs, men kan ikke risikere at skyde på den. Den er årvågen og reagerer på bare den mindste bevægelse fra mig. Der er et par, for den lille han suser rundt i min have for at fange én af småfuglene.


Vores nabo fodrer livligt småfugle på den anden side af hækken over til os. Derfor har vi mange forskellige og flotte småfugle i den pågældende hæk. Det tiltrækker spurvehøgen. Specielt den lille han, som boltrer sig gevaldigt. Den drøner uden problemer igennem små huller i hækken. Noget andet er så, at musene nok også har færden der, jeg har ikke set det, men kattene holder en del til der, og da der var koldest, så ankom også rotterne. Da måtte min nabo i aktion. Flere fælder blev sat, og da jeg sidst talte med ham, havde han nappet 6. Nu skulle man tro, at min nabo er en sjusk, men det er på ingen måde tilfældet, han er meget omhyggelig og har en meget flot have.
Men! Alt det holder jo mine duer inde. Jeg vil egent gerne snart i gang med at lukke dem ud. De ti første unger er placeret i ét af ungeslagene. Mødrene er med, og de mader flittigt. Om morgenen får de Start Plus, som er et rigtig godt avlsfoder. Jeg smører mit nye vidunderolie, Dapi Oil, på kornet. Jeg bruger en gammel kagedåse, hvor jeg med en teske vender olien på kornet. Derefter strør jeg A. P. F. pulver på kornet og vender det rundt med olien. A.F.F. er et produkt fra Brochams, som indeholder mælkepulver og andet til at styrke muskulaturens opbygning. I vandet har jeg i øjeblikket, 7 dage, BS og lidt pulver, Dapi Home, en blanding, som jeg agter at give duerne, når de kommer hjem fra kapflyvning. – Hver lørdag.
Det har jeg også inde i flyveslaget, hvor en del par er i gang med at made op. De får samme korn mv. Om aftenen strør jeg et lag All in One – mineral blanding – i bunden af fodertruget, og så et lag korn oven på.
På gulvet har jeg et tyndt lag loftsgranulat, det er nødvendigt her i foråret med mange duer i slaget og en høj luftfugtighed.
Min indkøbte grislede Jos Thoné hun fra fredagsauktionen på Landsmødet har allerede fået ringet sine første unger. Der bliver heldigvis en del hvidt i dem. Hun er også parret med en broget han Engels/Gaston Van de Wouwer. Jeg skal nok vise dem, når de bliver noget større.
Så lovede jeg at vise mine sidste indkøb fra Liesbeth & Luc Van Den Plas. Forældregenerationen er smurt ind i topplaceringer på sprintflyvninger. De bedste sprintslag i Belgien og Holland kan sælge stort set alt. Disse duer kan gå den lige vej hjem, selv i store slip, og så afslutter de som en projektil. Jeg har selv nogle stykker, der kan det, og det er bidende nødvendigt, ellers kan jeg ikke være med i toppen med den beliggenhed mit slag har i konkurrenceområdet – det nordvestligste i sektionen. Det er også de mest omtalte duer – ”Kittel” og ” Best Kittel” i Europa i øjeblikket.

Ja, meget flot hun. På auktionen hos M&C var der to højdepunkter. En han efter den ene af to tophanner på slaget i Belgien. Jeg forsøgte først at købe den ene, en superflot han i kat. 1. Det lykkedes ikke. Den blev solgt til Kroatien for 1400 euro. Så prøvede jeg at få det andet højdepunkt, som i ser her. Hun er søster til en stribe af topflyvere. Jeg måtte op med 600 euro. Ikke så galt.

Derefter købte jeg denne smukke han, som er lidt i familie med hunnen. De skal gå i 255s gamle domicil. Det skal nok blive nogle skønne unger efter dem.

HJ.