Unger Pibler.

Nu er vi så kommet til det tidspunkt i det hvide hus i Viuf, hvor ungerne kommer frem. Jeg har kigget æggene grundigt igennem, og der skulle kun være få æg, som ikke giver resultat, men der kan jo ske noget her ved udklækningen. Jeg forstyrrer ikke duerne lige nu, men venter til ungerne er blevet nogle dage.

Man kan straks mærke på de gamle, at der er ved at ske noget i rederne. De er hurtigt oppe efter at have spist lidt. Jeg skifter nu kornblanding fra Gerry+ til Start+. Jeg vil også hælde lidt af Koopmans nye mineralblanding med ost og fårefedt i foderrenden. Det kan de godt lide, og nu får de også brug for det. Jeg hælder også mineralblandingen All in One i foderrenden hver tredje dag her i starten. De får ikke mere end de vil tage, og jeg fjerner renden inden nat. I drikkevandet er der fortsat en slat eddike.

feb. 2016 002

Jeg fodrer stadig én gang dagligt, og når jeg kommer ud for at gøre rent og fodrer, så åbner jeg for det ene flyveslag med 9 par, så de lige kan komme ud en tur.

feb. 2016 007

Så er de på vej ind igen. Den blå hvidsl. er søn på “Tommy Silverboy”. Spændende han. Lige bagved en ét års halvsøster til vores regionsvinder fra Würzburg.

Der er stadig mange duer på auktion hos M&C. Jeg har naturligvis kigget på dem, og duerne i auktionen fra Meldgaard & Jeppesen imponerer mig. De er sommerunger, men ser alligevel fremragende ud. Deres stamtavler er bare gode og de 10 ud af 12 har alle søskende som har været regionsvinder, sektionsvinder og es. Duer. Så højt et niveau har jeg ikke set før. De fleste har sikkert fyldt op i slagene, men det ser ud til nu, at disse duer kan hentes hjem for ganske rimelige penge. Vi får ikke chancen fremover for at købe sådanne duer til den pris, så selvom jeg har fyldt op, så vil jeg nok prøve at få ´en eller to af dem.

HJ.