Ups!

Så har vi haft den første “dumme” weekend med vores duer. Undtagelsen er nok, at vi i Region Syd fik vores korte mellemdistance fra Garlstorf udsat til søndag, hvor vejret i det nordtyske var klart bedre end om lørdagen. Desværre kom de første langflyvninger til at lide lidt under det dårlige vejr omkring Hamburg. Bedst gik det vel i Region Syd fra Warburg, hvor duerne kom rimeligt hjem. Regionsvinderen landede i Esbjerg hos Carsten Lindhart. Nr. 2. hos Johs. Markussen i Lindved og som nr. 3 Michael Hansen i min egen forening. Inden aften var vel i omegnen af 80 % af de afsendte duer nået hjem. Anderledes svært var det i Region Øst, hvor Rune Rasmussen 049 sejrede foran Benny & Anders i 033 og Georges Bogiatzis i 071. Hastighederne var egentlig fine, men til aften var kun kommet lidt over halvdelen af duerne. Der kom dog mange næste dags morgen. I Region Nord fra Hildesheim landede de tre første i Viborg hos Lars Hansen, John S. Petersen og Ole P. & Sønner. Kun 6 duer nåede over 1000 mpm. og halvdelen hjemme inden mørkets frembrud, så alt i alt en svær start for Region Nord og Øst.

Det er naturligvis en super flot præstation af de duer, der flyver i top på sådanne flyvninger, og der skal også lyde et stort tillykke til diverse ejere, men vi kunne godt have ventet lidt med disse sværhedsgrader.

Det er skønt at sidde i haven og vente i det vejr, som vi er blevet diverteret med i år, men lad os nu lige få et par weekender med habil vestenvind og lidt mindre varme. Det vil uden tvivl bekomme vore duer godt.

De korte mellemdistanceflyvninger var lidt mere vindrelaterede. I region Nord var der en flot vinderhastighed hos Sv. Åge Krogsgaard i Ringkøbing. I Syd hos Team Meldgaard med de fire hurtigste og i øst hos Tage Hansen 09.

I mit nærområde lægger jeg mærke til danmarksmester, Johs Markussen, som denne gang sætter sig hårdt på tronen både på den lange og den korte flyvning. Det ser godt ud Johs. Jeg må også nævne et forholdsvis nyt navn i toppen af præmielisterne i år, nemlig Team Carstensen i 207 Tinglev, mens Team Meldgaard holder stilen med sejr til nr. 30, rede makker til nr. 29. De to Van Den Bulck duer har fuldstændig tyranniseret vi andre i sektion 32 i år.

I Viuf havde vores lille stab af kapflyvere fået fri for at deltage på langflyvningen, så de kunne nyde den korte mellemdistance om søndagen. Det tog de vel rigeligt bogstaveligt, for de tabte meget fart fra Aabenraa og op til os. Vi fik to sammen, men det var med placeringer som nr. 80 og 81 i sektion og dermed uden for de 25 %. De skal dog have den ros, at der var ingen af duerne i slippet med længere afstand end os, som var hurtigere.

Vi er vant til det, men værst er nok, at jeg fredag aften ved indleveringen kunne fastlægge en resultatliste for mine foreningskammerater. Den var faktisk helt i overensstemmelse med den, der fremkom om søndagen.

Jeg glæder mig alligevel til næste weekend.

HJ.