Vestjysk Efterårstræf – 2016

Som vanen tro afholder 076 Holstebro sit efterårstræf i Vinderup. Jeg har tidligere deltaget deroppe, og det var bestemt en meget god dag, og jeg tager derop igen i år.

 

Fugleinfluenzaen hærger, og vi må ikke bringe duer til udstilling eller auktion. De havde fået held til at få 12 unger fra Meldgaard & Jeppesen. De er i øjeblikket på preauktion hos M&C med rigtig gode billeder heldigvis, så når de kommer under hammeren i Vinderup på lørdag, så er det ikke bare på stamtavler, men også ved hjælp af nogle billeder af de pågældende unger.

Jeg har naturligvis været inde for at se stamtavler og billeder, og der er nogle virkelig gode køb at gøre. En søster til min egen regionsvinder fra Würzburg er med, og den er virkelig flot. Det må blive auktionens topkøb.

Der er gratis kaffe og rundstykker kl. 9. Herefter et foredrag ved den Hollandske kornspecialist: Dich De Leuw

Det er altid hyggeligt, så start bilen lørdag morgen for at være med.

I søndags havde jeg held til at købe to hanner fra Hollands måske stærkeste allround slag, Huub Hermans. Jeg har i forvejen et par duer fra slaget, og dem er jeg meget tilfredse med. Jeg er ved at have styr på flyveslaget. De 18 reder er besat med meget talentfulde hanner, så nu er vi i gang med at få hunnerne lært ind til de unge hanner. De gamle hanner er på plads med hunner siden efteråret.

Næsten alle duer er færdigfældede, så nu skifter vi til Gerry Plus, så de ikke bliver for tunge her i vinter. Vi har fået badet hunnerne her i dag i en sputnik. Det gik fint, og i morgen er det hannernes tur. Det generer ikke os, at vi ikke må have dem ude i øjeblikket. Det har vi normalt aldrig om vinteren

Jeg vil gerne vise mine to nye hanner frem:

376-huub-hermansHJ.