Vi nærmer os.

Med hensyn til træning af vore duer var vejret i april stort set ganske umuligt. Nu er vi så kommet ind i en meget varm østenvindsperiode, som dog slutter i morgen fredag. Mange er vel nok blevet fristet til at køre med duerne på alle de varme dage. De har imidlertid heller ikke budt på det ideelle vejr til træninger.

Pludselig varme i forbindelse med østenvind er næsten det værste, man kan byde duer. Man kan se det hjemme ved slaget, hvor duerne hellere bliver inde eller kryber i skygge, når de har været ude. Det har været muligt at lave nogle gode træninger tidligt om morgenen og lidt hen på formiddagen, inden varmen har taget fat i dagen.

En del sektioner starter kapflyvningerne på lørdag, hvor der er udsigt til ganske prima vejr at flyve i. Lidt frisk vestenvind og ikke for varmt. En smule regn er ingen hindring for duerne. Det skal nok blive gode flyvninger og også gode træninger for de, der skal det på lørdag.

I vores sektion starter vi op med en special trænings/kapflyvning fra Quickborn i morgen fredag. Den har vi lavet, da vi opdagede, at vores vedtagne plan først starter næste lørdag d. 12. maj. Det er for sent i forhold til DdB-opstart. Vi har lavet 8 gode slagpræmier via en venlig sponsor, og hver due koster 5 kr. at afsende.

Det ser ud til at blive ganske fornuftigt flyvevejr i morgen, måske med et par dråber regn mere end lørdag, men det skal duerne nok klare. Vi sender 30 duer af sted. Desværre går det næsten som frygtet med vores årgang 2011. De var ramt meget af ungesyge som unger, og vi fik dem faktisk kun trænet ud til 12 km., for det var det eneste, de kunne klare sidste sommer. Jeg har hele tiden anset dem som en fortabt årgang, og noget kan også tyde på det. De fleste af dem har været ude og overnatte og skal nærmest startes op igen, men nu må vi se, hvad det kan blive til.

Heldigvis går det ganske anderledes med vores unger i år. Det ældste kuld på 30 flyver op til 1½ time hver morgen. De startede ellers med at være 32, men én er fløjet imod vore stuevinduer, og en anden kunne vi simpelt hen ikke jage i luften, så den er aflivet.

Det næste kuld, dog kun på 16 holder til i det lille ungerum, og de er også begyndt at flakke rundt i luften. Det er alle vore ”guldringe”. I øvrigt har vi fået meget fine unger efter vores indkøbte De Rauw-Sablon duer. Ikke mindst ”Guldspir” har lavet 3 ganske fremragende unger. Det er en meget dejlig overraskelse.

Jeg glæder mig til i morgen.

HJ.