Victor Degn, Hvide Sande, er død.

Jeg kom lige til at læse det på facebook. Min gamle ven, Victor, er ikke mere. En af landets dygtigste ud i brevduesporten, kunne ikke mere modstå en voldsom astma sygdom.

Inde bag klitterne, ud mod Vesterhavet, i Hvide Sande, har hans duer i mange år vundet den ene flyvning efter den anden i sektionen og ofte også i regionen. I år blev det til hele 15 sektionsvindere. Jeg har ofte måttet fremhæve hans resultater her på siden og tildelt ham weekendens “Rose”.

Victor var en afholdt skoleinspektør på skolen i Hvide Sande. Vi mødtes ofte til skoleledermøder, og her gik snakken mere på duerne end på eleverne.

Victor gik meget op i håndbold og var i flere år træner for deres håndbolddamer. For nogle år siden var han i Kolding med sit hold for at spille mod KIF. De vandt og i avisen stod der dagen efter: Ikke noget at sige til, at vestjyderne vandt kampen. Deres træner stod roligt og vejledte sine damer, mens det modsatte var tilfældet hos hjemmeholdet. Denne ro og overblikket har sikkert også skaffet alle de mange topresultater med duerne.

I de senere år har hans søn Jesper og konen, Erna, passet duerne, og det må de have haft stort talent for med de resultater, som slaget stod for her til sidst.

Det er også i Victors ånd, at alle flyveduerne nu foræres bort til nybegyndere.

Et stort menneske er gået bort. – Jeg vil mindes ham med ære.

HJ.