Wim & Bram Moens, Aspelaere, Belgien.

Nu var vi noget længere mod øst i Flandern for at besøge Wim Moens. Ikke så kendt et slag, som Gino Clicque, men med rigtig mange topresultater gennem årene. Han havde sidste år nogle unger på auktion hos M&C, og de har fået meget gode tilbagemeldinger om duerne.

img_3320

img_3321

Mogens Hjelmager med sit eget lille foredrag.

Vi startede i den hyggelige have med at spise en sandwich, inden Christian tog fat med at udspørge. Han har haft mere end 500 1. pladser siden 1995, og selv om han ikke flyver så mange nationalflyvninger, så har han haft en nationalvinder fra Bourges mod 54.000 duer.  Siden har han haft nogle provinciale vindere.

Nationalvinderen kom naturligvis på avlsslaget, og han er siden blevet slagets stamdue med rigtig mange efterkommere. Derudover har han i tidens løb købt på nogle af de helt store slag, Freddy & Jacques Vandenheede, Marcel Aelbrecht og sidst Jos Thoné. Disse indkøb bruges dog kun som indkryds på hans egen linje, og han har haft held med at lave flere virkelige topduer, som igen bliver sat i avl og er med til at danne en rigtig stærk samling duer.

img_3322

Han flyver med de rene systemer, enkehanner og enkehunner. Enkehunnerne er dog to om en han. Det var en skam, at vi ikke kom lidt nærmere ind på, hvordan han gjorde det.

img_3325

Der kom nogle stykker med til Danmark.

Han fodrer tyndt, når duerne kommer hjem, og øger tyngden i kornet hen mod afsendelse. Alle duerne er med hver weekend og for vitesseduerne også om onsdagen. Han træner kun sine duer om foråret inden opstart, men med de mange vitesseflyvninger, behøver de heller ikke mere resten af sæsonen. Han indrømmer dog også, at han simpelt hen ikke har tid til mere. Nu er sønnen gået med og en anden brevduemand er gået i kompagniskab, så måske det udvikler sig.

Det var nogle skønne timer i haven hos Wim Moens.

HJ.

NB. Ved flere af vores besøg hørte vi, at de ligesom Bjarne B. har anbefalet i Brevduen, giver en kur mod paratyfus efter sæsonen. Vi har gjort det med Parastop fra Henk De Weerd.