God jul og godt nytår til alle læserne.

I år er antallet af læsere nået over 900, fordelt med flest naturligvis fra Danmark, men der er også rigtig mange fra Sverige og Norge. Holland, Spanien, USA, Canada, Polen, Kina, Rumænien, mv. er ofte på besøg på siden. Selv om oversættelserne ikke altid er de bedste, så kan man da forstå indholdet af artiklerne. Om sommeren er der mange, som vil se min vurdering af vejret til kommende weekend og efterfølgende er der rigtig mange på besøg, når jeg efterbehandler flyvningerne og resultaterne. Der ligger mange timers arbejde bag netop de indlæg om sommeren, men det gør jeg gerne, når så mange gider læse det.

Nu glæder jeg mig meget til den nye sæson, og det er rart at se den aktivitet, der er i gang med henblik på udviklingen fra 2015 og frem. Der skal, der laves en ny flyveplan og sikkert også en helt anden struktur. Jeg håber, at de lidt yngre i sporten kommer langt mere på banen, end det har været tilfældet de senere år. Det virker lidt, som om udviklingen kun skal snurre omkring egen næsetip. Mit nytårsønske skal være, at de få unge, som tænker og handler fremtid får følgeskab af langt flere, så vi gamle stille kan glæde os over udviklingen og måske fremgang for sporten.

Her i Viuf havde vi en rigtig fornuftig sæson, men vi er i gang med at grundlægge endnu bedre resultater næste år. For 5 dage siden parrede vi alle flyveduerne, og det gik fint. Kun én dag skulle der til, før alle parrene var på plads. Først i dag har vi taget alle hunnerne fra. De ved nu, hvor de skal bo og med hvem, så når dagen for den endelige parring oprinder, så bliver det let og smertefrit. Jeg vil anbefale alle forårsavler at bruge juledagene til at gøre det samme.

Nu nærmer tiden sig, hvor vi skal have nogle stykker med på udstilling. Disse duer skal nå at have et bad eller to og holdes i den rigtige vægt, så dommerne har let ved at vurdere dem rigtigt. Det behøver jo ikke lige at blive til ærespræmie. En rigtig bedømmelse er lige så meget værd for udstillerne som en eventuel ærespræmie, selv om den naturligvis også er værd at tage med.

Det blev også året, hvor vi måtte tage afsked med ”255”. Det var svært, men der var ikke andre løsninger. Nu glæder vi os over at have været ejer af en superstjerne, hvis eftermæle via børn, børnebørn, oldebørn osv. vil holde i rigtig mange år ud i fremtiden.

Vi var i går på besøg hos min bror i Holstebro. Han fik i sin tid de to sidst avlede søskende til ”255”, og han har endnu hannen nr. 120, som er fra 2001. Her følger et billede af ham. Han er klarøjet lige som sin far.

012 

Tommy er hjemme i julen. Han sidder ved siden af mig nu og henter billeder på internettet af lastbiler, busser og tog. Han har dog i formiddag været med til at tage hunnerne fra, så lidt dueinteresse er der dog endnu.

Ham og jeg, men naturligvis også Bodil vil gerne ønske, at I får en god aften, men også meget hygge i morgen og i overmorgen.

HJ.